"Ще видите, че парите, хвърлени за избори във ВМРО, надвишават в пъти субсидията. Дори през годините да не са харчили нищо, само да са пестили- пак не стига

По наши сметки между 6 и 8 милиона са похарчени.

За фактора застъпници – в град като Пазарджик имаг между 500 и 1000 застъпници, като всеки един от тях води 5 гласа със себе си.

Не поздравих Каракачанов, тъй като щях да поздравя една измама.

Аз много добре знам как е постигнат този резултат. Това не е честен вот."

С тези и подобни думи Волен Сидеров продължи пред бТВ тази сутрин задълбочаващите се "патриотични войни" след евроизборите. Помолен да коментира резултата (ВМРО взе 7,36 % а Атака - 1,07, б.р.), той обяви:

"Никога досега ВМРО не са имали повече от 1 % на парламентарни избори. Досега щяха да са влизали в парламента самостоятелно - а те не са."

Лидерът на Атака смята още, че изборите са проведени в нарушение на европейските норми, защото имало регламент, който  казва, че бариерата не може да е по-висока от 5 %, а у нас тя беше 5,8 на сто. Той поиска те да не се зачитат, ако активността е по-ниска от 50%+1, както и да се изкарат наяве собствениците на Информационно обслужване.

И нападна поименно вицепремиера и военен министър Красамир Каракачанов с думите, че успехът на ВМРО е "резултат от една много голяма сделка":

"Тези 7 или там колкото процента, ще струват на българския народ 3 млрд. Имам предвид самолетите, които ни натресоха да купим от САЩ."

Военният министър казал "да" на една сделка, която е неизгодна за България, срещу което неговата партия да стане, "така да кажем, представителна за патриотичните сили" - без да поясни как САЩ влияят на изборния резултат.

Волен Сидеров освен това обяви в ефир парична награда за който намери в изборния период негови нападки и клевети по адрес на партньорите му в "патриотичната" коалиция. Такъв ще получава веднага награда - "неголяма, но досатъчна."

Разговорът с Антон Хекимян стигна дотам, че политикът коментира и снимката на Каракачанов със синята каска:

"Аз тая метафора така и не можах да я разбера... Видях една доста нелепа снимка по медиите. Не мисля, че има нужда от каски", отговори той на въпрос кой ще е новият помирител.

Въпреки това лидерът на Атака бил отговорен човек и смятал, че мандатът трябва да се доизкара докрай, само "може да се добавят нови цели, нещо като анекс".