На всеки 30 минути на софийска територия по трасето на автомагистрала "Тракия" се спират товарните автомобили, съобщиха от пресцентъра на МВР. Причината за въведената временна организация е засиленият и в двете посоки трафик, както и ремонтните дейности в района на 12-и км на магистралата.

От АПИ уточняват:

"За облекчаване на движението по АМ "Тракия" в посока Бургас, в участъка от км 11 до км 16, където се извършват ремонтни дейности, по искане на МВР, ще се ограничава движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

Тежкотоварните автомобили ще се пропускат временно в интервали от 30 минути.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ."

Полицейските екипи са на място и подпомагат движението на леките автомобили. Обходният маршрут в посока Пловдив е през Нови хан, Вакарел и оттам по магистралата.

От полицията препоръчват именно по този начин да излизаме от София.

Не се посочва обаче дали тази мярка за регулация на движението ще е дългосрочна.

бТВ предаде и за нови огромни опашки по ГКПП на излаз към Гърция. Според телевизията на "Кулата-Промахон" за един час се напредва едва 1 километър. Над 13 000 автомобила са минали през далеч по-малкия ГКПП-Маказа за 48 ч през почивните дни.