"Казвам се Христиана, родена съм през пролетта на 1994 г. Kогато се занимавам с неща, които обичам, цъфтя. Писането е едно от тях и съм щастлива, че към момента имам немалко полета за изява на нестихващите ми мисли."

Това е Христиана Демирева - новата участничка в проекта ни за млади автори "Генерация Z". 

Завършила е  бакалавърска степен по „Международни отношения", която е надградила с магистраструра по „Управление на конфликти". Занимава се с външнополитически анализи в Института по политики и устойчиво развитие и www.worldreview.com.

"Сериозността на материята балансирам с любимото си занимание – четенето, но на художествена, ненаучна литература. Тя, за разлика от сухите дебели учебници, разкрива цялата пъстрота на живота. Пътуването пък дава възможност на практика да се докоснеш до различието на чуждите култури и на едно микрониво да опознаеш международните отношения, затова под леглото винаги държа куфар, готов да отпътува нанякъде", казва Христиана.

От опита си досега тя смята, че мeждународните отношения не са много по-различни от междуличностните такива, а един конфликт може да има интегративна функция, ако бъде приеман с повече разбиране.

Христиана е участвала в няколко обменни проекта и тренинг курсове по програмата "Еразъм" в Литва, Турция, Хърватия, както и у нас, свързани с опазване на околната среда и човешки права.
 

"Не изпускам възможностите, които динамиката на днешния свят предлага, а разнопосочността на интересите ми опитвам да събера под общ знаменател – писането", казва младата авторка.