Преди няколко дни в рамките на своята иницатива "ИZчистване" за заличаване на оскърбителните графити по стените и насърчаване на уличното изкуство обявихме конкурс за снимки на най-отвратителните надписи, които загрозяват градовете ни.

Снимките ви вече пълнят редакционната ни поща като пряко доказателство, че градовете ни наистина имат нужда от иZчистване.

Днес обявяваме още един конкурс - за снимки на най-красивите и вдъхновяващи графити около вас.

Идеята ни е да привлечем общественото внимание към проблема с грозните, цинични, заплашителни и дори опасни графити в градовете ни. И да покажем с какво можем да ги заменим. Защото за съжаление истинското изкуство по фасадите ни е твърде малко - мръсотията преобладава.

Въпреки това във всеки град има места, на които стрийт артистите са се развихрили. Снимайте техните произведения и от днес до 29 август 2019 г. ни ги изпратете на имейл: clubz@clubz.bg, и участвайте в конкурса ни за наградите на Издателството за българска литература „Лексикон“ и списание „Клуб Z“.

Снимките ви ще бъдат оценени от компетентно жури от фоторепортери и журналисти, като най-добрата от тях ще отличим с първа награда: две книги на една от най-продаваните съвременни български писателки Здравка Евтимова.

Просто направете хубав кадър на някой красив графит и ще ви включим в надпреварата за „Добрата страна на нещата“ и „За теб, за мен“.

Но това, разбира се, не е всичко - втората най-добра снимка ще оценим с тримесечен абонамент за списание „Клуб Z“.

И, за да докажем, че макар и рядко по улиците ни се прави изкуство, насладете се на няколко „платна“ на най-добрите и разпознаваеми стрийт артисти, които творят предимно в столицата - Rays, Poze, Bozko, Cho, Funne, Chroni и др. включени в „София графити тур“: