Собственикът на ЦСКА Александър Томов отново потвърди, че разчита на проекта "Света София", за да осигури добър генерален спонсор за клуба. Както е известно, хонконгският милиардер Стивън Ло и негови партньори представиха идея за изкуствено море в огромен развлекателен комплекс край Елин Пелин, а начинанието вече получи първоначална зелена светлина.

"Стивън Ло със сигурност ще помага. Очаквам този проект "Света София" да допринесе много за благото на ЦСКА. Не крия, че с него е свързано и обявяването на генералния ни спонсор. Нямам намерение да слагам на екипите някакви неща за по 100-200 хил. лв.", сподели Томов по време на церемония по връщането на "Златната" и две "Бронзови"  обувки в музея на армейците. 

Преди години реликвите бяха продадени именно от Жеков.

Томов говори и за казуса около неплатените пари на Емил Гъргоров. Сумата трябваше да бъде преведена до 30 септември, но това на сесд . Томов засегна и темата около делата на бившите играчи на "червените" Нилсон Антонио и Бернардо Тенгариня. 
Заради тях на клуба беше наложена санкция за спиране на трансферите в период за два трансферни прозореца. Вчера юридическият екип се похвали, че санкцията е вдигната, но още нищо не е окончателно, тъй като предстоят още инстанции.

"Нашите адвокати спечелиха делата около Нилсон и Тенгариня. Но това е нещо нормално, просто тези казуси са от 150-те срещу нас. Решението на съда все още не е окончателно, но това бяха най-скъпите дела, рече Томов. - Колкото до Гъргоров, няма проблеми при него, ще му платим. Няма притеснения, просто имаме малки разминавания с него за сумите."

Той разкри, че очаква инспекция за ремонтирания сектор "Г" на стадион "Българска армия" и че се надява трибуната да бъде отворена за предстоящия мач с "Ботев" (Пловдив).

Петър Жеков печели "Златната обувка" през 1969 г. с рекордните 36 гола. През 1970-а нападателят печели "Бронзова" за 31 попадения, а през 1973-та грабва отново "Бронзова", този път с 29. Петър Жеков е рекордьор в "А" група с 253 опънати мрежи. Шест пъти е голмайстор №1 България. Участва на две световни първенства. Сребърен медалист от олимпиадата в Мексико. Пет пъти е шампион и четири пъти носител на Купата.