"Ливърпул" започна защитата на титлата си в Шампионската лига със загуба като гост на "Наполи" - 0:2. Италианският тим спечели с голове в края. 

Другият мач от група Е се превърна в голеада - "Залцбург" разгроми белгийския "Генк" с 6:2.

А второто голямо дерби на вечерта - между "Борусия" (Дортмунд) и "Барселона", завърши 0:0. Германският тим изпусна дузпа в средата на второто полувреме и един куп положения след това.

"Интер" изравни на "Славия" (Прага) на "Сан Сиро" в последните минути на добавеното време - 1:1.

Група Е

За втора поредна година "Ливърпул" и "Наполи" са в една компания в първата фаза и италианският тим отново надделя у дома. Феновете на "червените" могат да счетат това и като добра поличба.

Двубоят вървеше равностойно, с опасности и пред двете врати, но не толкова чисти.

"Наполи" дочака моментите си в края. В 82-ата Кайехон си заработи дузпа и Дрис Мертенс вкара от 11-те метра, макар и с намесата на Адриан, който докосна топката.

Течеше добавеното време, когато Фернандо Йоренте наказа рядка грешка на Върджил ван Дайк - 2:0.

"Залцбург" пък направи на нищо "Генк" - 6:2. Резултатът още до почивката беше 5:1. Хеттрик записа 19-годишният Ерлинг Халанд - негов четвърти от началото на сезона.

Група F

"Борусия" има за какво да съжалява срещу доста беззъбия тим на "Барселона". Лео Меси, който лекуваше контузия, поигра след почивката, но личеше, че е далеч от най-добрата си форма. Той направи и пропуск в добавеното време.

През първата част не се случи почти нищо интересно. В 57-ата минута английският национал Джейдън Санчо бе настъпен в пеналта на гостите, Марко Ройс стреля лошо от отсъдената дузпа, пък и вратарят Тер Стеген хвана ъгъла.

Ударът можеше да бъде изпълнен отново, тъй като стражът тръгна напред, а играчи на каталунците навлязоха в наказателното поле не по правилата. До разглеждане на ВАР обаче не се стигна.

Така резултатът остана 0:0. Последваха пропуски на Ройс, Алкасер и Юлиян Бранд, който разтърси гредата.

На "Сан Сиро" Питър Олаинка зарадва чешкия "Славия" (Прага) в 64-ата. Чак в добавеното време Никола Барела спаси поне точка за "Интер" - 1:1. А до края "нерадзурите" можеха да направят и пълен обрат, но Ромелу Лукаку пропусна отблизо.

Група G

"Олимпик" (Лион) и "Зенит" завършиха 1:1. А "РБ Лайпциг" срази "Бенфика" с 2:1 като гост. Всичките голове в Лисабон паднаха през втората част.

Група Н

Полуфиналистът от миналия сезон "Аякс" не се затрудни срещу "Лил" - 3:0 в Амстердам.

"Валенсия" нашумя с това, че играчите на тима бойкотираха медиите преди мача с "Челси" в знак на несъгласие с уволнението на треньора си Марселино. 

Но това не им попречи да победят "Челси" насред Лондон - 1:0. Единственият гол вкара Родриго Морено в 75-ата. Десет минути по-късно Рос Баркли пропусна дузпа - удари напречната греда.

Мачовете от другите четири групи в турнира се играят в сряда.