Когато направиш филм като за "Оскар", всички искат да се срещнат с теб и да се похвалят - това е установил вчера режисьорът и оператор на филма "Ага" Милко Лазаров.

Вчера щабът на независимата кандидатка за кмет на София, подкрепена от БСП - Мая Манолова, разпространи информация за нейна среща с интелектуалци и хора на изкуството. Сред тях бе споменат и "режисьорът и операторът на филма, носител на множество международни награди „Ага“ Милко Лазаров".

Самият Милко Лазаров обаче не е присъствал на такава среща, обяви той пред "Медиапул".

"За мен е изключително неприятно името ми и филмът "Ага" да се използват в такъв контекст и да се правят подвеждащи внушения, още повече че никога не съм заявявал подкрепа под каквато и да е форма за предизборната кампания на Мая Манолова", посочва той.

От щаба на кандидатката бързо се извиняват - ставало дума за "неволна техническа грешка".

"Г-н Лазаров не е бил на събитието, за което му поднасяме нашето искрено извинение. Служителят, допуснал грешката, е санкциониран."

Междувременно стана ясно, че "Ага" ще се състезава с рекорден брой филми за чуждестранния "Оскар" - цели 93. Той е българското предложения за категорията на елитните филмови награди.