Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов все пак подаде официално оставка.

Това става ясно от изявление, публикувано на сайта на БФС.

"Днес президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов подаде оставка, която ще бъде представена пред членовете на Изпълнителния комитет на заседанието в петък. Позицията му е следствие от създалото се напрежение през последните дни; обстановка, която е в ущърб на българския футбол и на Българския футболен съюз.

След дългите години, прекарани на поста, и с множеството си контакти на високо международно ниво г-н Михайлов изразява категоричната си готовност да продължава да помага за развитието на българския футбол по всякакъв начин", се казва в краткото съобщение.

То идва на фона на заявения отказ на Михайлов малко по-рано през деня да подава оставката си - чрез медийния директор на централата Христо Запрянов. Бе съобщено, че в петък ще има заседание на Изпълнителния комитет, след което Михайлов ще отговаря на журналистически въпроси.

Оставката на президента на БФС беше поискана тази сутрин директно от премиера Бойко Борисов и спортния минитър Красен Кралев. Като причина те изтъкнаха срамната загуба с 0:6 в снощния мач с Англия от евроквалификациите, цялостното ниско ниво на родния футбол и проявите на расизъм от част от запалянковците.

Мачът два пъти бе спиран, а гостите не искаха да излязат през второто полувреме, но все пак са били склонени да го направят.

По-късно Нова тв съобщи за засилено полицейско присъствие пред Националната футболна база в "Бояна". Според медията около 50-60 служители на реда са влезли в базата, а към този момент няма информация защо са вътре.

Освен органи на реда, около базата „зад Околовръстното шосе” в София има и служители на жандармерията, както и на ГДБОП.

Всичко това се е случило след официалното изявление на Борислав Михайлов, чрез сайта на Българския футболен съюз, че се оттегля от поста президент на централата.

По-рано днес Бойко Борисов заяви, че в БФС започна ревизия.