Приятелката на кандидата на Демократична България за кмет на София Борислав Игнатов - Йорданка, съди "Пик" за 1 милион лева.

Това обяви самият Игнатов в профила си във фейсбук, като е публикувал и част от иска.

"Дойде и този хубав ден - днес в съда беше заведен иска срещу "Пик" на стойност 1 милион лева! Да им е честито!", написа той.

Ответници са "Пик Нюз" ЕООД, представлявано от Недялко Недялков, самият Недялков като собственик и управител и главната редакторка на сайта Звездомира Мастагаркова.

Както е известно въпросният сайт публикува лични снимки на Йорданка Михайлова, а после призова Игнатов да се откаже от кандидатурата си за кмет на столицата. За снимките стана ясно, че са правени преди години и са били използвани за изнудване на момичето, за което то е подало сигнал до МВР.

До момента нито ведомството на Младен Маринов, нито прокуратурата са обявявали някакви действия по сигнала, както и по намирането на сочения за изнудвач.

Грозната проява на "Пик" обедини безпрецедентно десетки медии и над 100 журналисти поименно, които осъдиха такъв род псевдожурналистика и призоваха партиите и политическите лица да спрат да легитимират този сайт като медия, давайки му интервюта и плащайки му за отразяване на събития и предизборни кампании.