По сходен начин "Ливърпул" и "Манчестър Сити" спечелиха с по 2:1 в 11-ия кръг на Висшата лига и не загубиха точки преди прекия си сблъсък идната неделя на "Анфийлд".

Особено драматичен бе начинът, по който "Ливърпул" обърна "Астън Вила" в Бирмингам.

Домакините зарадваха феновете си с гола на Махмуд Хасан-Трезеге в 21-ата минута. В 29-ата гол на Фирмино от "Ливърпул" не беше зачетен заради засада. Тя беше потвърдена и след преглеждане на ВАР, но видеоповторенията не убедиха в това.

"Ливърпул" атакуваше бясно в опити да избегне първа загуба за сезона в Премиърлийг. Пред вратата на "Вила" беше "горещо". Но и тимът от Бирмингам вероятно съжалява, че при няколко контраатаки не постави лидера в още по-трудна ситуация.

В 87-ата минута защитникът Андрю Робъртсън засече с глава центриране на Садио Мане - 1:1. Течеше добавеното време, когато Мане се разписа и хвърли в луда радост скамейката на "червените" и феновете им на стадиона.

"Ливърпул" отново не се предаде и пак спечели, като остава непобеден във Висшата лига.

"Манчестър Сити" не трепери чак толкова срещу "Саутхемптън", но също много трябваше да се потруди на своя стадион "Етихад". 

Джеймс Уорд-Праус попари "гражданите" в 13-ата минута. Течеше 70-ата, когато Серхио Агуеро изравни, а и тук защитник свърши работата на нападателите - Кайл Уокър, едва в 87-ата.

Така разликата в точките се запази - шест в полза на "Ливърпул".

"Борнемут" пък прекъсна победната серия във всички турнири на "Манчестър Юнайтед" - 1:0. Норвежкият национал Джошуа Кинг бе точен в края на първото полувреме.

Гостите нацелиха греда десетина минути преди края.

"Манчестър Юнайтед" е десети - на 18 точки от върха. Това е най-голямата разлика, на която "червените дяволи" са изоставали по това време на сезона от 1986-1987 г.