Много голове и паметни обрати предложиха мачовете от групите Е, F, G и Н в четвъртия кръг на Шампионската лига. "Борусия" (Дортмунд) и "Челси" сътвориха обрати, за които ще се говори дълго.

"Наполи" пропусна да си осигури и на теория класиране напред, а "Барселона" се спъна неочаквано у дома. Останалото е според очакванията.

Вижте най-интересното.

Резултати и класирания

Група Е

"Наполи" - "Залцбург" 1:1

"Ливърпул" - "Генк"  2:1

Класиране: 1. "Ливърпул" - 10:7, 9 т., 2. "Наполи" - 6:3, 8 т., 3. "Залцбург" - 12:10, 4 т., 4. "Генк" - 4:12, 1 т.

Група F

"Барселона" - "Славия" (Прага) 0:0

"Борусия" (Дортмунд) - "Интер" 3:2

Класиране: 1. "Барселона" - 4:2, 8 т., 2. "Борусия" - 5:4, 7 т., 3. "Интер" - 6:6, 4 т., 4. "Славия" - 2:5, 2 т.

Група G

"Зенит" (Санкт Петербург) - "РБ Лайпциг" 0:2

"Олимпик" (Лион) - "Бенфика" 3:1

Класиране: 1. "Лайпциг" - 6:4, 9 т., 2. "Олимпик" - 7:4, 7 т., 3. "Зенит" - 5:6, 4 т., 4. "Бенфика" - 5:9, 3 т.

Група H

"Челси" - "Аякс" 4:4

"Валенсия" - "Лил" 4:1

Класиране: 1. "Аякс" - 10:5, 7 т., 2. "Челси" - 7:6, 7 т., 3. "Валенсия" - 6:5, 7 т., 4. "Лил" - 3:10, 1 т.

Група Е

"Ливърпул" допусна изравняване срещу "Генк" на "Анфийлд", но Алекс Окслейд-Чембърлейн малко след почивката донесе "задължителните" три точки за еврошампиона, който поведе в карето.

"Наполи" пък догонваше на "Залцбург" у дома и в крайна сметка стигна само до 1:1 след попадения през първото полувреме. Победа щеше и на теория да осигури класиране на осминафинал за тима от италианския юг.

Група F

"Славия" (Прага) направи мач, с който може да се гордее срещу Барса в дома на каталунците и измъкна паметно 0:0. Отборът от чешката столица е доминиран от местни футболисти, а не от скъпоплатени чужденци. "Блаугранас" разочароваха.

А в Дортмунд си спретнаха спектакъл и обрат от 0:2.

Лаутаро Мартинес даде аванс на "интеристите" в 5-ата минута, а малко преди почивката Матиас Весино удвои. През втората част "Борусия" сттигна до 3:2 само за 22 минути с попаденията на Хакими (2) и Юлиан Бранд. Головете бяха в стила на "жълто-черните" - след хубави акции "на пас".

Група G

"Лайпциг" без драма спечели на руска земя срещу "Зенит" - 2:0. А "Лион" остави "Бенфика" на последното място след 3:1. Германският и френският отбор са начело.

Група Н

Тук обратите са два. "Лил" поведе на "Валенсия" в средата на първото полувреме и удържаше аванса си чак до 66-ата минута. Дани Парехо изравни от дузпа, а в 82-ата Сумаоро си отбеляза автогол. Последваха още две попадения и убедителен успех за "прилепите" с 4:1.

Доста по-драматични бяха събитията в Лондон.

В 55-ата минута "Челси" губеше от "Аякс" с 1:4 след два автогола. Стигна до 4:4, а головете и в двете врати можеха да бъдат повече.

Във 2-ата холандският тим поведе с 1:0, а топката влезе в мрежата от крака на нападателя на "сините" Тами Ейбрахам. В 4-ата Жоржиньо изравни от дузпа.

Куинси Промес отново даде аванс на "Аякс" в 20-ата, а в 35-ата Кепа Арисабалага стана вторият играч на "Челси" с автогол за вечерта след изстрел на Зиех. В 55-ата Дони ван де Беек утежни положението на домакините - 4:1.

Сесар Аспиликуета намали в 63-тата 2:4. Пет минути след това Дейли Блинд беше изгонен с втори жълт и червен картон. За "Аякс" стана трудно пред вдъхновения млад тим на Франк Лампард. Ситуацията стана още по-деликатна почти веднага след това. Фелтман игра с ръка, съдията отсъди втора дузпа за "Челси", а играчът на холандския шампион реагира бурно и също се отправи към съблекалнята след два жълти картона. 11 срещу 9.

Жоржиньо направи 3:4 от наказателния удар. В 74-ата Рийс Джеймс изравни - 4:4. Малко след това гол на "Челси" не беше зачетен при преглеждане на ВАР заради игра с ръка в атака.

И двата отбора имаха възможности за пети гол - дори останалият с двама по-малко "Аякс". Резултатът обаче е "само" 4:4.