Първото, което можем да поискаме от Тръмп, е засилено сътрудничество в авиокосмическата  област, специално НАСА, заяви Соломон Паси през бТВ по повод предстоящото посещение на премиера Бойко Борисов в Белия дом.

Той подчерта, че тази визита е в отговор на покупката на изтребителите F-16. По думите му така американският президент Доналд Тръмп заявява благодарността си за покупката на самолетите.

Соломон Паси отбеляза, че ако той бил премиер, щял да предложи на Тръмп да изпрати български космонавт до Луната. 

Друго, което можем да поискаме от президента, е засилено военно сътрудническо, посочи бившият външен министър. Според него трябва да има и стратегическо сътрудничество между България и САЩ за изграждане на 5G мрежата у нас.

Може да се поиска от Тръмп да построи небостъргач "Тръмп тауър" в България или пък едно голф игрище, защото той е нестандартен президент, подчерта Паси.

Евроатлантикът изтъкна още, че можем също така да предложим на Тръмп да дойде да снима в "Бояна" филм, който да спечели Оскар.

Продажбата на остров Белене и АЕЦ "Белене" пък били нещата, които можем да предложим на Доналд Тръмп да купи. Това означава, че ще могат да се финансират мащабни изследвания в ядрената област, поясни Соломон Паси.

Няма значение дали котката е бяла или черна, важното е да лови мишки. Нека видим с какви мишки ще се върне Борисов от Белия дом, подчерта бившият политик.

Във връзка с проблемите с правителствени самолет, Паси е категоричен, че трябва да се купи нов фалкон, за да може да върши работа.