Почти шест години, след като музикантите подписаха договор да не пътуват по турнета, възбраната върху Mötley Crüe беше вдигната, защото цяло ново поколение фенове неспирно искаше бандата да се събере отново заедно, съобщава http://zrockradio.bg/.

Особено след огромния успех на биографичния им филм The Dirt, легендите от Mötley Crüe се сдобиха с още по-голяма популярност и аудитория, част от която никога не ги е виждала на живо. И групата, известна с това, че нарушава всички правила, унищожи съглашението напълно в свой стил – буквално взривявайки го.

След 35 години заедно на сцената и 30 години след излизането на Dr. Feelgood, членовете на Mötley Crüe се разделиха без да си кажат и дума, след края на последното им шоу на 31 декември 2015. Винс Нийл, Ники Сикс, Мик Марс и Томи Ли не се събраха заедно до 2018-а, когато участваха колективно в създаването на филма The Dirt, което, неочкавано за тях самите, ги сближи отново – до степен да влязат отново в студио. Това подпали фитила.

„Откакто изиграх ролята на Томи Ли в The Dirt, цял куп от феновете ми повтарят как им се иска да са виждали Mötley Crüe да свири на живо“, казва Колсън Бейкър (по.известен кто Machine Gun Kelly). „Не смятах, че ще доживея да видя това да се случи. Но феновете казаха тежката си дума и от Mötley Crüe ги послушаха!“

Според сп. Rolling Stone, Mötley Crüe ще тръгне на път догодина, заедно с Poison и Def Leppard, за арена тур из Съединените щати.

Оригиналното пълно изявление на бандата може да бъде прочетено тук.

А докато чакаме, нека си припомним част от последния им издаден официален видео лайв от 2006 г.