Двама души са били убити, а няколко - ранени след атака с нож в лондонското метро, която властите за момента разглеждат като терористичен акт. Полицията уби извършителя ѝ, съобщиха британските медии.

По-рано този следобед са подадени сигнали за стрелба of метростанция "Монумент", в близост до Лондонския мост. 

По-късно стана ясно, че изстрелите са били от полицаи, преследващи заподозрения за атаката.

Районът около Лондонския мост беше блокиран и полицията започна претърсвания със следови кучета и арести.

Атаката е станала около 14 ч местно време, 16 ч българско.

Няма информация и за самоличността на нападателя, нито мотивите му. Според първоначални сведения на Би Би Си той е носел фалшива жилетка с експлозиви.

 

 

Кметът на Лонодн Садик Хан съобщи в социалната мрежа, че полицията "третира инцидента като свързан с тероризъм".

 

 

Би Би Си цитира лондонската полиция, че е била повикана заради нападение с нож в сграда близо до моста.

Службата за бърза помощ обяви, че е станал "голям инцидент".

Репортер на Би Би Си разказа, че е видял група мъже да се бият на моста. След това пристигнали полицаи и се чули изстрели.

Метростанцията на Лондонския мост в момента е затворена, съобщи транспортната полиция.

Министър-председателят Борис Джонсън написа в туитър, че го държат непрекъснато в течение за развитието на инцидента, а вътрешната министърка Прити Пател - че е "много разтревожена" от него.

"Само преди няколко минути вървях по Лондонския мост от южния към северния бряг", разказа репортерът на Би Би Си Джон Макманъс. "Оказа се, че от другата страна на моста има сбиване, в което няколко дужи нападаха един човек. Бързо дойде полиция, включително въоръжени полицаи, и тогава бяха изстреляни няколко куршума по този човек".

Друга очевидка на сцената, Аманда Хънтър, разказа пред Би Би Си следното: 

"Връщах се у дома с автобус 21 и изведнъж той спря. Настъпи някаква суматоха, погледнах през прозореца и видях тези полицаи да отиват към един мъж. Изглеждаше, че има нещо в ръката му. Не съм 100% сигурна, но тагава един от полицаите го застреля".

Трета очевидка Карън Бош сподели, че е видяла как полицаи се борят с висок брадат мъж на моста и как в един момент отекват два изстрела и той пада на земята.  

 

 

Видео туитър. Кадрите съдържат насилие.