"Левски" се класира на четвъртфинал за Купата на България след трудна победа срещу "Черно море" с 1:0 на "Герена". Мартин Райнов реализира в 24-ата минута при разбъркване от центриране в наказателното поле на гостите.

В 34-ата гол на "Черно море" не беше зачетен заради нарушение в атака. Малко след това вратарят Милан Миятович изби топката след силен удар на бившия "син" Васил Панайотов.

След почивката и двата отбора размениха интересни атаки, макар че водеха битка предимно в средата на терена. Чисти голови възможности нямаше.

В края на мача се стигна до спорна ситуация - Янис Каргас от "Левски" фаулира Даниел Димов на границата на наказатнелното поле, а съдията Николай Йорданов прецени, че нарушението е извън пеналта и отсъди свободен удар.

През миналата година "сините" отпаднаха от "Черно море" в същата фаза, но сега си върнаха. Още се помни и злощастната за левскарите загуба на финала в турнира през 2015 г. - 1:2 в Бургас.

По-рано днес "Лудогорец" победи без проблеми "Септември" с 3:0 в София. Втородивизионният "Ботев" (Гълъбово) пък зрелищно отстрани "Витоша" (Бистрица) с 2:1 след обрат в последните минути. "Ботев" (Враца) не се затрудни срещу "Кариана" (Eрден) в регионален сблъсък - 4:0.

Вчера на 1/4-финали се класираха ЦСКА 1948 и "Ботев" (Пловдив).

Последните осминафинали са в четвъртък - "Арда" - ЦСКА-София (от 13:30 ч) и "Локомотив" (Пловдив) - "Литекс" (17:30).