"Арда" и ЦСКА-София направиха сиво 0:0 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. Двубоят се игра пред малко на брой зрители на стадион "Локомотив" в Пловдив - тимът от Кърджали домакинства там в първенството.

И не предложи нито едно чисто голово положение. Двата отбора измъчиха както публиката на "Лаута", така и зрителите пред телевизорите. През седмицата същите съперници спориха за Купата в Кърджали и тогава ЦСКА-София измъкна 1:0.

Жеферсон от "червените" стреля с глава, но не уцели вратата след ъглов удар, а в 32-ата при удар на Вив Соломон-Отабор топката облиза дясната греда на вратата на символичните домакини.

Гостите имаха още няколко прилични атаки, но за целия двубой така и не отправиха удар в рамката. "Арда" може да се "похвали" с това, но без да застраши Бусато.

След почивката стана още по-скучно.. Последните минути бяха за "Арда". 

ЦСКА-София не се възползва от равенството на "Лудогорец" вчера и продължава да е на 11 точки от лидера.

По-късно от "Българска армия" разпространиха декларация по отношение на расистки обиди към Вив Соломон-Отабор:

"Армейци,

ЦСКА като клуб и институция в българския футбол, радваща се на подкрепата на най-многобройната публика ясно декларира своята позиция, че по никакъв начин няма да толерира проявите на расизъм, дискриминация и всякакво разделяне и определяне на хората според техния цвят на кожата, етнос и религиозна принадлежност. Заставаме твърдо зад нашия футболист Вив Соломон-Отабор, който в последните ни срещи стана обект на атаки и обиди на тази основа.

Категорично ще се борим срещу това като авторитетен клуб, в който играят футболисти от различни националности. Расизмът е бич за съвремието ни и няма място нито в обществото, нито по спортните терени на България."

В друг двубой днес "Славия" победи "Ботев" (Враца) с 2:0 като гост.

"Левски" очаквано се справи с "Витоша" (Бистрица) - 2:0. Паулиньо и Станислав Иванов реализираха в 24-ата и 60-ата минута. "Сините" са на пет точки от "Лудогорец", с 5 пред "Локомотив" (мач по-малко) и шест повече от ЦСКА-София.

В последния есенен кръг идната седмица "Левски" гостува на "Лаута".