„Ако сравните двете прессъобщения - когато Цвета Караянчева катастрофира, и вчерашната катастрофа... Даже нещо повече - опитаха се жълти, фалшиви, лъжливи, лайниви сайтове – бих казал, без да се извинявам – да кажат, че "гавазите на Борисов" са предизвикали катастрофата.“

Така премиерът Бойко Борисов направи пред български журналисти в Брюксел паралел между инцидента с председателката на парламента и вчерашната катастрофа с кола на НС (Караянчева катастрофира на 15 септевмври т.г. край Хитрино, а правителството бе обект на критики заради реакцията на институциите, б.р.).

Той участва в Европейския съвет и бе попитан дали според него няма нужда от регулация за автомобилите на службата.

„Това е въпрос към президентската институция, защото НСО е на пряко подчинение на нея. Така че дори не бих искал да коментирам този факт. Не обичам да се меся в работата на другите хора“, започна Борисов.

След което изтъкна, че е хубаво пó навреме, по-коректно и бързо да се информира обществеността какво е станало:

„Всеки от нас кара кола и знае какво може да се случи. Пази Боже, да има такъв инцидент! Адски неприятно е, но трябва коректно да се каже - колата на коя институция е, имало ли е в нея пътник или не.“

Премиерът припомни случая, когато катастрофира колата, в която пътуваше председателката на парламента Цвета Караянчева. И сравни публикуваните съобщения за този и за вчерашния инцидент.

„Упрекът ми е, че ненавреме и некоректно информираха обществеността“, каза Борисов.

Джамбазки се дави като власите

Борисов коментира и инцидента, при който евродепутатът Ангел Джамбазки бе заловен да кара след употреба на алкохол.

„Това, което МВР е трябвало да направи - както повелява законът, - го е направило в пълния обем. Спрели са го, санкционирали са го, взели са проба с дрегер, включително във ВМА. Той ще понесе всичките си последствия.

Нито някой го е прикрил, нито спрял. Това е един морален акт“, изтъкна министър-председателят.

Той не пропусна да спомене, че не близва алкохол и че е противник на всеки, който си позволява да пие и да се качи да кара.

Но призна, че в действителност е разочарован от Джамбазки:

„Думата „разочарование“ е малка. Винаги съм го харесвал като политик, много работа е вършил на България като такъв. Както казват българите: власите се давят на края на Дунава“, завърши Бойко Борисов.