"Локомотив" (Пловдив) и "Левски" направиха неособено запомнящо се 0:0 в мач от 20-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е от последния есенен рунд. Така "сините" ще зимуват на второто място с 43 точки, Локо остана с 41, а ЦСКА-София има 39.

"Лудогорец" е първи с 48 точки, след като завърши 1:1 със "Славия" в София.

Двубоят на "Лаута" бе последният в кариерата на Георги Илиев, който сложи край, няма да доиграе сезона. Ветеранът бе изгонен от "Черно море" заради скандала с полиграфа в края на миналия шампионат и през лятото премина в "Локомотив". Халфът слага точка с 461 мача на професионално ниво в актива си.

Интересните ситуации и пред двете врати не бяха много. Първата беше за "Левски". Паулиньо бе изведен отляво по диагонал срещу вратаря Мартин Луков, но не уцели вратата. Това беше и най-добрата възможност за "Левски" за целия мач.

Локо отвърна с опасни центрирания. В 18-ата минута Первис Умарбаев уцели греда от пряк свободен удар. В тези минути домакините имаха преимущество.

Постепенно "Левски" изравни играта и до края на полувремето не се случи нищо за отбелязване, като изключим няколко включвания в атака на Стивън Езе от "смърфовете".

В 63-тата Ален Ожболт си изпусна нервите, избута играч на "Левски" и получи червен картон от съдията Станислав Тодоров, който пък реферира своя мач №250 и получи награда преди срещата.

Численото предимство на "Левски" пролича едва в края на срещата, когато тимът опита нещо като натиск, ала доста анемичен. Преди това гостите можеха да вкарат при бърза контра, а Паулиньо опита да заблуди съдията за дузпа, но Тодоров не се подведе.

А макар и с човек по-малко, най-чистата ситуация след антракта беше за "черно-белите". В 78-ата топката стигна до Бирсент Карагерен в наказателното поле, но на метри от голлинията той не уцели вратата.

По-рано днес "Ботев" (Пловдив) очаквано би последния "Витоша" (Битрица) с 2:0 край София и ще зимува девети.

В последния мач в професионалния ни футбол за 2019-а "Славия" и "Лудогорец" направиха 1:1 на стадиона в "Овча купел". Мавис Чибота откри за гостите в 22-ата минута след много пропуски на шампионите преди това.

Нехайните действия на "орлите" им донесоха тъжен край в добавеното време, когато Димитър Велковски изравни с глава. "Славия" завърши на пето място с 30 точки.

В близките дни в "Лудогорец" се очаква поредна треньорска смяна - чехът Павел Върба е почти сигурният нов наставник на отбора. Съдбата на Станислав Генчев е неясна.