Шефът на "Пътно управление" в Перник Петър Басмаджиев изпил три ракии, след което се е качил на колата си да се прибира към дома. Това гласят признанията на самия Басмаджиев пред полицаите, които го спряха при рутинна проверка да шофира пил.

Басмаджиев бе заловен в неделя сутринта в центъра на Перник с над 1.6 промила.

Шефът на КАТ - Перник Слави Лазов обясни днес пред Нова тв, че проверката е направена около 3 и половина сутринта на неделния ден. Проверката с дрегера показала 1.66 алкохол в издишания въздух, а Петър Басмаджиев отказал кръвна проба в болница (това е редовен "трик4, за да се опита посел да бъде оборен тест тот дрегер в съда, б.р.). Не е имало никакви конфликти и Басмаджиев е признал резултатите от дрегера, каза още местният шеф на КАТ.

На въпрос имало ли е някакви пререкания, Слави Лазов заяви, че постът му шеф на Пътно управление в Перник не би трябвало да има никакво значение, макар и да е разпознат формално.

Според резултатите това е престъпление по Наказателния кодекс, започнато е веднага досъдебно производство, като оттук нататък думата имат прокуратурата и съдът, припомня телевизията.

Очаква се днес Басмаджиев да бъде освободен от длъжност в Агенция "Пътна инфраструктура".

Клуб Z напомня, че точно в събота вътрешният министър Младен Маринов обяви мащабна операция, посветена на пътната безопасност. От същата вечер стартираха засилени проверки, а допълнителни полицейски екипи от почиващите смени са разположени по местата с най-голяма концентрация с произшествия. 

Акцията дойде след поредица новини от последните дни за инциденти на пътя, част от които с фатален край.