Рибките са красиви и забавни домашни любимци, но почистването на аквариума от тиня, водорасли и остатъци от храна е досадно дори за най-запалените им любители. Една млада дизайнерка обаче е решила този проблем, създавайки "умния" аквариум Аво. Сферичният 15-литров съд е снабден със самопочистващ се филтър, необходимо и е само да се напълни с вода. И разбира се да се хранят рибките. 

Британската дизайнерка Сузи Шели от Университета Лоубъроу е използвала природните закони в изобретението си. Тя е създала затворена, устойчива екосистема, която плуващите домашни любимци да се доближават максимално до естествената си среда. Филтърът на изобретението се почиства сам и не се нуждае от подмяна, защото в него има жива бактериална култура. Микроорганизмите преработват отделения от рибите амоняк и го превръщат в нитрати. Нитратите се поглъщат от растенията в аквариума и така водата се поддържа чиста - в нея не остават нито отпадни продукти, нито химикали.  

Постоянното движение на водата осигурява приток на кислород, старите бактерии от филтъра се превръщат в растителна храна, а на тяхно място се развиват нови, които да продължат с почистването. 

Аvo има и "интелигентно" LED осветление, което свети в различни цветове през денонощието. Сутрин светлината е бледочервена, през деня е бяла, а вечер - синя. Осветителната система е оптимизирана за ефективна фотосинтеза и растеж на растенията, които осигуряват чиста вода и кислород за рибките. Температурата на водата също се поддържа постоянна. Моделът Avo  е специално създаден за тропически рибки и водата винаги е точно 270C. 

Проектът на Сузи Шели набира средства в сайта Kickstarter, за да бъде пуснат в масово производство. Avo може да се поръча предварително на цена от 150 британски паунда, но доставката му се очаква в началото на следващата година. Шели е събрала 45 000 паунда досега и е вдигнала границата на 60 000 паунда, които трябва да събере за 50 дни. условията на Kickstarter са проект да събере определена сума пари за определено време от дарения на хора, които го харесват. Ако получи нужната подкрепа и популярност, ще започне да се произвежда.