Главният секретар на президента наистина се е опитвал да се свърже с главния прокурор Иван Гешев, но не заради искането му за тълкуване на чл. 103 от Конституцията, отправено до Конституциония съд. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава, опровергавайки версия на главния прокурор за мотивите за опита за комуникация. 

Въпросният член от основния закон постановява при какви условия президентът може да бъде свален от поста си. От президентството обаче искали информация за "поредния шпионски скандал".

"Във връзка с отправени журналистически въпроси за днешните публични коментари от страна на главния прокурор Прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция: Опитът на главния секретар на президента да се свърже с главния прокурор няма отношение към внесеното от прокуратурата искане за тълкуване на разпоредбите на чл.103 от Конституцията. За действията на прокуратурата президентската институция научи от медиите впоследствие.

Отправената покана към главния прокурор за среща с държавния глава е за предоставяне на информация за поредния шпионски скандал преди годишната пресконференция на президента. Внушенията, че президентът е наредил да се смачка проверка на антикорупционната комисия, са манипулативни и не отговарят на истината".

Това се казва в съобщението от "Дондуков" 2.

За обаждането от президентството спомена самия Гешев. Малко по-късно от прокуратурата оповестиха, че спират всякакви контакти с "Дондуков" 2, за да се предотврати възможността за оказване на влияние.