"Левски" и ЦСКА-София направиха нервно 0:0 в мач от 21-ия кръг на efbet Лига - първият за годината. Равенството е второ поредно между "сини" и "червени" - през есента резултатът бе 2:2.

Пред около 25 хиляди зрители на стадион "Васил Левски" двата отбора изиграха приличен мач - малко по-добър от последните постни сблъсъци между тях. А трябва да се има и предвид, че двубоят е първи в стартиралата снощи футболна пролет със срещата "Царско село" - "Витоша" (1:0).

Първото полувреме беше предпазливо и от двете страни, тимовете се бяха "захапали" в преса, като не рискуваха много в атака. Символичните домакини в синьо бяха малко по-смели и повече владееха топката.

В 9-ата минута беше счупен носът на Мартин Райнов при единоборство с Евандро, който също пострада леко. Така Райнов отстъпи на направилия официален дебют Симеон Славчев, който за първи път излезе срещу свои бивши съотборници от "Литекс" - клубът, чийто юноша е.

В средата на първото полувреме помощник треньорът на ЦСКА-София Добромир Митов беше изгонен с червен картон заради протест към съдията Георги Кабаков, справил се добре с мача.

"Левски" застраши вратата на своя съперник при няколко статични положения. Най-добрата възможност се откри в 43-тата минута, когато Паулиньо надигра опонент отляво на атаката и изскочи срещу сънародника си Густаво Бусато, но стреля над напречната греда.

"Червените" създадоха възможност чрез Евандро. В 32-ата минута топката срещна ръката на Живко Миланов при центриране на Мазику, а Кабаков прецени, че няма основание да отсъди дузпа.

След почивката ЦСКА-София започна по-активно и зареди опасности пред Милан Миятович, който вече имаше доста работа - за първи път от началото на срещата.

Евандро уцели греда с изненадващ удар отляво. Най-добрата възможност имаше Стефано Белтраме, юношата на "Ювентус", взет тази зима на "Българска армия". Халфът изскочи зад защитата на "сините", но не успя да преодолее Миятович.

Може би голов удар на Али Соу пък беше пресечен.

Постепенно "Левски" си върна контрола. Бусато сбърка при далечен удар на Хали Тиам, но за негово щастие топката излезе в корнер. Стражът на ЦСКА-София поправи грешката си в 66-ата, когато изби топката при изстрел от пряк свободен удар на Живко Миланов. А устремът в червено беше за кратко и притъпен от "сините".

В 76-ата минута Нино Рейш извърши много грубо нарушение и заслужено получи втори жълт и червен картон. ЦСКА-София обаче не успя да се организира и да натисне, а не личеше, че "Левски" е с човек по-малко. Тъкмо обратното - "сините" атакуваха по-опасно и с острота на контри.

С последния съдийски сигнал капитанът на "червените" Петър Занев получи втори жълт и червен картон заради иронично ръкопляскане към Кабаков. Така пловдивчанинът изгони трети човек, като броим и Добромир Митов.

Така двубоят завърши наравно - напълно логично, и за радост на "Лудогорец" и "Локомотив" (Пловдив). По-късно тази вечер шампионите разгромиха "Ботев" (Враца) с 6:0, а утре е дербито на Пловдив. "Лудогорец" води със 7 точки пред "Левски" и с 11 пред ЦСКА-София, който пък изостава на 4 от "сините" и на две от Локо (мач по-малко).

Битката по трибуните беше спечелена от "сините", които изцяло изпълниха секторите А и Б, докато "червените" бяха доста по-вяли, а и по-малко във В и Г, макар и направили впечатляваща хореография.