Реваншът от 1/16-финалите в турнира Лига Европа между "Интер" и "Лудогорец" може да се играе без публика или в друг град, съобщава италианската преса. Причината - огнищата на зараза с коронавирус в област Ломбардия, най-големият град на която е Милано.

Срещата трябва да се играе в четвъртък, 27 февруари, след като "Интер" спечели първия сблъсък в Разград с 2:0. Вариант с отлагане е изключен, тъй като графикът на турнира и на вътрешните първенства е доста натоварен. 

Според в. "Гадзета дело спорт" водещият вариант сега е срещата да премине без публика, за да се намали рискът от зараза. Днешният домакински мач на "Интер" срещу "Сампдория", а също така още два от Серия А, един от Серия Б и близо 100 спортни събития на всички нива в Северна Италия, са отложени.

Има два смъртни случая и 79 заразени с коронавирус, най-вече в Ломбардия. 11 населени места в областта са под карантина.

"Лудогорец" излезе с официално съобщение, в което заявява, че е отправил запитване до "Интер" и УЕФА и веднага ще информира привържениците си, които се стягат за път. Според клуба, те са над 600 - някои за закупили самолетни билети, а други ще се възползват от организирано пътуване с автобуси.

Ето съобщението на българския шампион:

"ПФК Лудогорец отправи официално запитване до УЕФА и ФК Интер относно ситуацията в италианската област Ломбардия, чиято столица е Милано. Там през последните дни са регистрирани случаи на заразени с коронавирус. Повече от 600 привърженици на българския шампион се очаква да подкрепят любимците си на "Сан Сиро" в четвъртък (27 февруари) в реванша 1/16 финалите в турнира Лига Европа. Голяма част от тях вече са закупили самолетни билети, като има и организирано пътуване с автобуси от България до Италия. 

Лудогорец очаква официалното становище на европейската клубна централа и бързо разяснение от Интер за обстановката в града. Получи ли такива, Клубът незабавно ще уведоми своите привърженици за ситуацията в Милано посредством съобщение в официалния си сайт.

ПФК Лудогорец ще поддържа връзка с българските дипломатически власти относно ситуацията в Италия."

Междувременно "Лудогорец" не успя да преодолее "Етър" при гостуването си във Велико Търново от 22-ия кръг на първенството - 1:1.

При единствения точен удар във вратата на съперника си домакините откриха в 48-ата чрез Иван Стоянов. Гостите обаче върнха гола още в 50-ата - благодарение на Марселиньо.

"Лудогорец" направи пропуски до края, но не се възползва, така разликата до втория "Левски", направил ден по-рано 2:2 с "Черно море", остана 7 точки.