Кубрат Пулев обяви, че ще дари половината от хонорара си от мача с Антъни Джошуа на медиците в битката с коронавируса, пише БТА.

Българският боксьор даде интервю за германския таблоид "Билд", в което говори за предстоящия мач за световната титла в тежка категория с Джошуа, както и за ситуацията в България около пандемията.

Мачът Пулев - Джошуа трябваше да се състои на 20 юни, но е отложен заради коронавируса. Според информации хонорарът на българина за срещата е около 3 милиона евро, но към момента не е ясно кога ще има мач. Най-ранната възможна дата е за края на юли.

"Искам да сляза от ринга като първия български шампион в тежка категория след победа срещу световния шампион Антъни Джошуа. Готов съм мачът да се проведе и без публика, тъй като големите приходи идват от телевизионните права", казва Кобрата.

В интервюто той обяснява, че прекарва карантината у дома си и почти не излиза от вкъщи. В залата за тренировки пък били само той, брат му и чистачката: 

"Готов съм за големия двубой, имам енергия, издържливост, сила и достатъчно опит."

След това той продължава с оптимистични мисли за това как всички заедно можем да се справим с епидемията. Дарението си смята да направи за хората, които са на първата линия в борбата с коронавируса. 

"Ще даря 50 процента от парите, които спечеля от мача с Джошуа, за неуморните герои в борбата с коронавируса. Ще дам на лекарите, медицинските сестри, болниците и всички, които се борят с този дяволски вирус", коментира Кубрат Пулев пред "Билд".