В профила си в инстаграм Лионел Меси нарече "лъжи" и "фалшиви новини" две информации, които циркулират за него в последните дни.

Според някои медии аржентинецът е платил гаранцията на Роналдиньо, който онзи ден излезе от затвор в Парагвай и остана под домашен арест, докато тече делото срещу него. Бразилската легенда извади 1,6 милиона долара, което събуди подозрения, тъй като финансовото му състояние е много лошо.

Роналдиньо все още играеше в Барса, когато Меси изгряваше. 

"Лъжа №1 и лъжа №2, пише Лео, поставяйки и печат fake news. - Това, което казваха за "Нюелс олд бойс", също е е фалшиво. Благодаря на Господ, че никой не им вярва."

Последното е по повод информации, че №10 обмисля завръщане в родния си клуб.

Най-интересната "лъжа" - по думите на Лео Меси, е свързана с писанията в испански и италиански медии, че може да премине в "Интер" (Милано) още от следващия сезон. Такова предположение изказа и бившият президент на миланския клуб Масимо Морати.

Напоследък много се говори за влошените отношения между Меси и шефовете на "Барселона". Както и за забавянето на подписването на неговия нов договор с клуба.

Лео публично размени реплики с директора Ерик Абидал покрай уволнението на треньора Ернесто Валверде в началото на годината. Той също така разкритикува начина, по който футболистите на "блугранас" са били притиснати при преговорите за намалаване на заплатите си преди броени дни.

Меси и компания се отказаха от 70 процента от месечните си възнаграждения докато траят извънредните мерки. Асът написа в посланието си, че не е било нужно такова отношение към играчите за нещо, което поначало е било ясно, че ще направят.

"Барселона" е единственият клуб, за който Лео Меси е играл професионален футбол.