В никакъв случай не бях фен на Мутафчийски. Напротив. Приемах неговите брифинги като лична обида от онзи момент (някъде съвсем в началото), в който ми обясни от екрана, че искам да убия родителите си. И продължи в същия дух, та цял месец и половина.

НО! Онова, което направи Борисов с него - да го употреби за лични цели, а после да го захвърли като ползвана носна кърпичка - е недопустимо. Не, че Борисов по принцип не прави така; изхвърлените от него носни кърпички нямат чет. Но не може по този начин да се подрива авторитетът и на медицината, и на армията едновременно.

Да не говорим за удара по достойнството на самия Мутафчийски, който все пак беше убеден, че върши нещо полезно за общото благо; и все пак постигна някакво общо разбиране, че трябва да имаме отговорно поведение в една нова, опасна и недокрай позната ситуация.

От години, прочее, се чудя на ентусиазма, с който около Борисов непрестанно се появяват все нови и нови кандидати за носни кърпички. И на Мутафчийски се чудих. Явно ученето от грешките на другите не е навик по тези земи.

Коментарът е от профила на Евгений Дайнов във фейсбук. Заглавието е на редакцията