Бойко Борисов отговори на въпрос за бъдещето на "Левски" на брифинга след срещата на лидерите на ЕС за Западните Балкани. Четири големи фенски организации на "сините" излязоха с открито писмо до премиера, в което го призовават за помощ, за да се осуети фалит.

Те предлагат или да се вдигне запора на клубния спонсор 7777.бг, или да се даде кредит, обезпечен от бъдещи вземания на клуба. 

"Прочетох писмото и говорих с Павел Колев (изпълнителният директор на "Левски", бел. ред.). По въпроса за стария собственик - от "Левски" трябва да се обърнат към прокурорите, защото те са запорирали всички сметки, вървят и дела, рече Борисов. - Дори да се изкажа по темата, означава да се намеся в друга власт, което не искам да правя. Клубът си има отворена сметка, по която да може да си продължи дейността. Ако искат кредит, ще им дадем. Говорили сме с колегите и за договор за реклама (вероятно визира Българският спортен тотализатор, бел. ред.). От тях си зависи. Не можем да преведем пари при неясен собственик. Всичко е в техните ръце."

Напрактика спортният министър Красен Кралев каза почти същото ден по-рано.

А проблемите на "Левски" започнаха през зимата, когато държавата реши да монополизира лотарийния бизнес на Васил Божков, а прокуратурата му повдигна ред обвинения, така той избяга в ОАЕ. И "сините" останаха без финансов благодетел.

"Ако въпросът със собствеността не се изясни, значи не им е мил "Левски", каза още Борисов, който е открит левскар. - Чрез инструменти като стадиони, тревни покрития, осветление и ремонти сме помагали на много клубове. От "Левски" са добре дошли, когато си изяснят собствеността и дойдат с конкретно предложение. Трябва да се намери начин да им се помогне, но без да се унижи клубът и феновете му. Защото е славен клуб. Предложението трябва да е приемливо, а да не става дума за държавна помощ."