Шефът на Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" Степан Хиндлиян отговори на Васил Божков, който в интервюто си по бТВ тази сутрин го нарече "подлога на Борисов" и че "му припявал".

В последните дни Хиндлиян имаше доста медийни изяви. Той написа във фейсбук, че Божков очаквал извинение от "синята" публика, но отрече поне НКП да е поемал пред него ангажимент. 

"Отказахме му да излезем и да протестираме на улицата в защита на Националната лотария и на търкането на талончета. Нещо, което той явно е очаквал ние да направим, заяви Хиндлиян пред бТВ при предоставеното му право на отговор. - Нека хората да се замислят… Какво би се случило? Да, действително аз можех да мобилизирам една немалка част от хората евентуално да излезем да протестираме.

Щяхме да го направим, щеше да се стигне до ексцесии, до много неприятни сцени. След което, когато прокуратурата повдигна обвиненията на г-н Божков, къде отиваше публиката на “Левски” тогава? Какво петно щеше да бъде лепнато на публиката на "Левски" тогава? Какво щеше да каже за публиката на "Левски" държавната пропаганда тогава и медиите, които обслужват не интереса на Божков, а другия интерес?

Колко време щяхме да бъдем търкаляни в общественото пространство като хора, излезли в защита на бизнес, който е бил обект на наказателно преследване?"

През последните дни феновете на "Левски" отново се нагърбиха да спасяват клуба, а Божков заяви и днес, че е готов да им предостави контролния пакет акции, официално притежание на неговия вицепрезидент в "Нове" Георги Попов - също намиращ се в Дубай.

"Гледах с интерес интервюто, каза Степан Хиндлиян. - Позабавлявах се. Имахме две срещи с Васил Божков през януари и още тогава заявихме позицията си. А г-н Борисов лично на мен ми се скара, когато отидохме да се срещнем с него, че съм го плашил с протест, това е документирано. Излиза, че и двете страни са недоволни. Това ме удовлетворява, свършил съм си работата, защитавал съм интересите на феновете и клуба. Оттук нататък всеки има право да говори каквото иска." 

"Разбирам емоциите и чувствата на господин Божков, не го приемам лично, това е част от играта. Не искам да влизам в анализи. Той си има неговите причини. Най-вероятно не е очаквал, че от позицията на парите и на влиянията, с които разполага, някой ще му откаже нещо, което той иска да се случи тук и сега", добави Хиндлиян.

Той припомни, че през януари 2019 г., когато Божков влезе на "Герена", фенските организации са поискали среща с него - да се запознаят, да чуят намеренията му, да кажат своите виждания. Той я е отклонил.

Хиндлиян не знае кога и на кого Васил Божков ще предаде акциите. Иронично предложи да ги даде на хората, подписали се вчера под писмо, с което се призоваваше тръст "Синя България" да продаде своя миноритарен дял от 10 процента. Така да се съберат нужните на първо време пари.

Впоследствие много хора се отрекоха от подписите си и този призив беше определен като интригантски от тръста, НКП и популярни личности като бившия вицепремиер Евгений Бакърджиев.