Васил Божков продължава да публикува части от пъзела на бизнес отношенията си и отношенията си с властта. След като сутринта обяви "паметна записка", според която е бил "рекетиран" да плаща по 20 милиона лева без ДДС на година за реклама на частната си лотария в Нова тв, а собственикът Кирил Домусчиев му репликира, следобед Божков отърна на този отговор. И от него става ясно, че е плащал в пъти по-малко за тази реклама при старите собственици на медията. Разликата е близо 12 милиона лева.

"Показвам ви и части от двете рекламни споразумения с „Нова броудкастинг груп“ ЕООД.

Едното е от 26.06.2018 г., а другото - от 1.8.2019 г. (подписано след публикуваната по-рано "паметна записка"). Разликата в "пазарните" условия е видима.

Оставям коментарите на по-многословните. Бъдете здрави", обяви Божков.

От документите става ясно, че през 2018-а договорът с Нова, представлявана тогава от Дидие Щросел, е бил за 8 176 800 лева.

През август 2019-а, четири месеца откакто собственици на Нова вече са братя Домусчиеви, договорът вече е за 20 милиона лева.

И двете суми са без ДДС.

Публикуваната по-рано "паметна записка", под която стоят подписите на Божков и на Кирил Домусчиев, е с дата 10 юли - т.е. малко преди подписването на новия договор за излъчванията на лотарията в ефира и рекламата й.

Самият Домусчиев в своя отговор сутринта, също чрез фейсбук, заяви: Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г.). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!