Христо Иванов реагира с пост във фейсбук на днешното съобщение на прокуратурата - че е възобновено разследванто за неистински подписи под две заповеди за освобождаване на хора от министерството пред 2014 и 2015 г. На 3 август 2017 г. наказателното производство е било спряно поради "неразкриване на извършителя на деянието". На става ясно поради какви, но "поради възникнали нови факти и обстоятелства" разследването е възобновено на 28 април. 

Публикуваме мнението му в отговор на разследването на "неизвестния извършител" с някои пояснения на редакцията в скоби:

Алилуя!

Прокуратурата обявила "по повод множество запитвания от медии и високия обществен интерес, Софийска градска прокуратура предоставя информация относно водено досъдебно производство..." Сигурно става дума за разследване срещу Горанов?

Не, не е за Горанов, пардон. За моите епохални четири подписа е. Били напъпили нови обстоятелства и затова, разбираш ли, те са свалили това дело от трупчетата и спешно разпитват лицата от моя екип. Изпратени са призовки и до духа на Светла Даскалова и до други няколко фантома, обитаващи от Вълко-Червенково време заварения ресторант в мазето (явно има предвид покойната бивша министърка на правосъдието до 1990 г, починала през 2008 г., б.р.). Белия хакер-НЕО организира хайка в информационната система на министерството за залавяне на The Merovingian (Меровингецът, или "Французинът" е стара програма в "Матрицата". Меровингецът е злодей, но с комплексна история и мотивации. Той се занимава с трафик на информация, той си се държи като мафиотски бос, но всъщност помага на изхвърлени програми от Матрицата да избягат от контрола на машините - бел. ред.) с хитра система от капани с обръщащи се файлове...

От това съобщение не става ясно кои са тези нови обстоятелства и защо въпросните лица не са били разпитани още 2015 г., след като това има пряко и очевидно отношение към диренията на прокуратурата по сигнала на ПИК и съпругата на Петьо Петров-Еврото (Любена Павлова - лидер на т. нар. "План Б", която често може да бъде видяна начело на организирани агитки от здрави момчета, когато участват в някое мероприятие, б.р.). Може би са се появили нови членове на моя екип в министерството?

Цитираната експертиза беше развявана още 2017 г. при тогавашното събуждане на казуса преди парламентарните избори. Тя е правена без мой образец за сравнение. От тогава се чудя как са разбрали кои от двете двойки заповеди с разминаващи се, според тях, подписи са автентични и кои - с чужд подпис? Защо са сравнявали точно тези заповеди? Защото така е казала г-жата на Петьо Еврото? (Като министър Христо Иванов полагаше усилия да има дисципинарно наказание за "прословутия" следовател, който в крайна сметка бе пуснат да си ходи от системата безпроблемно, б.р.).

Сигурно съм подписал десетки хиляди документи, защо не сравнят всеки с всеки друг? Защо няма опашка от юристи, които са привикани да си донесат свидетелствата за правоспособност - такива съм подписал стотици, ако не и хиляди…

Пак да декларирам - готов съм да окажа всякакво съдействие ако бъда извикан (нещо, което не се е случвало за тези над 5 години). И друго: подписите са си мои! Аз не съм луд, все пак, бях напълно наясно от ден едно, че ще ми търсят и най малкия повод да ме тричат и не бих допуснал никой друг да се подписва от мое име. Впрочем, никой не твърди, че от тези заповеди са настъпили каквито и да било вреди за когото и да било, не ги обжалва, не ги оспорва.

Изказвам съболезнования на колегите, на които е възложена тази абсурдна политическа поръчка: Тази лоботомия се реанимира винаги, когато има политическа нужда да бъда "ударен" - конфликта ми като министър с Цацаров, изборите 2017 и сега, в началото на новия предизборен сезон.

И едно пояснение - коментирам цялото това нещо не защото се оплаквам или изкарвам жертва. Единствената причина да обръщам внимание на този фарс е, че той всъщност много добре описва механиката по която прокуратурата се използва като инструмент за натиск и публично дискредитиране на неудобни лица с всякакви дела и проверки "на трупчета".

Припомням: всичко това започна по публикация на нещо, наречено "План Б", което беше представлявано от една дама, която по-късно се омъжи за Петьо Еврото. "План Б" се появи на сцената, когато ние опитвахме да стартираме дисциплинарка на Петьо Еврото. Докато Цацаров бранеше Еврото във ВСС, "План Б" бранеше Цацаров с атаки срещу мен, разбира се - в пълен синхрон с ПИК и пеевската преса. Тогава за първи път се появиха едни добре мотивирани и информирани граждани, с голи глави, татуировки, одухотворени лица, анаболен релеф и униформено-безвкусен гардероб, които организираха контра-протести срещу съдебната реформа. Първо срещу мен, после срещу тогавашната опозиция във ВСС (помните одраните животински глави), а последно - в защита на избора на Гешев.

Особено полезно е сравнението между този казус и това как се замитат други афери, когато те касаят приближените на Сараите и - засега - на Борисов. Припомням, че в периода, в който над пет години прокуратурата хаби публичен ресурс в издирването на неизвестен подписник на моите заповеди, бяха позорно заметени: КТБ (и ролята на Пеевски), Янева-гейт, ЦУМ-гейт, Апартамент-гейт, Горанов-гейт и прочее и прочее…

Чудесният руски сатирик Генадий Хазанов казваше, че когато е страшно смешно - това е хумор. Когато ти е смешно, но те е страх - това е сатира (в тоталитарни условия). Добавям - а когато е толкова тъпо, че нито е страшно, нито дори вече смешно - това е знак, че каскетите ще се самоубият от собственото си бездарие.