Български принос в световната архитектура - подпорно съоръжение, което удивително наподобява бъдещ хотел.

Това е изводът от снимките, които бТВ разпространи от скандалния строеж на Алепу - между нос Свети Тома и Шофьорския плаж. Телевизията има включително и кадри с дрон от инвестицията, която разбуни духовете в началото на и без това мижавия черноморски сезон.

Както Клуб Z писа, по-рано днес от Върховната административна прокуратура съобщиха, че сезират ДНСК да провери законността на строежа "Алепу вилидж". Защото, освен че имало медийни публикации и две регионални прокуратура установили, че...  "брегоукрепителното съоръжение по-скоро прилича на сграда".

След проверката на РДНСК в сряда стана ясно, че постройката, която е на брега на т. нар. "Шофьорски плаж", е изградена, за да укрепи земните пластове зад нея, пояснява медията.

Още ще през 2017 г. обаче е било предвидено и изграждане на курортен комплекс "Алепу вилидж", видно от документи на регионалната екоинспекция, както и от разрешението за строеж, с които бТВ разполага.

А пък в имотния регистър вече са отбелязани 25 жилища апартаменти в... укрепителното съоръжение.

Всичко това възмути и местните хора. Жители на Созопол излязоха на протест, предизвикан от твърденията на институциите, че 4-етажната постройка над плажа е подпорна стена. Местните искат прокуратурата да провери цялата процедура, довела до прехвърлянето на общинската земя в частни дружества.

Рехав протест имаше и в София. А дали има защо - кадрите са красноречиви...

 

Както се казва - хубаво е, но не  е готово.