Цветана Пиронкова загуби и третата си среща на "Garanti Koza - Турнира на шампионките" от календара на Световната женска тенис асоциация след поражение с 0:2 сета (6:7(2), 0:6) от Карла Суарес Наваро (Испания). 20-ата в света испанка бе много мотивирана в днешната среща, тъй като само чист успех с 2:0 й гарантираше класиране на полуфиналите на надпреварата.  

Най-добрата ни тенисистка пък бе изгубила всякакви шансове за участие във финалната фаза и нейната цел днес бе да покаже добър тенис пред родна публика, а ако е възможно да спечели поне сет. За съжаление пловдивчанката не успя, тъй като срещу себе си имаше много опитен и класен противник.

Суарес Наваро стартира нервно мача и допусна куп непредизвикани грешки. Цвети не се възползва от отличната възможността да натрупа солидна преднина и след размяна на пробиви, сетът трябваше да се реши в тайбрек. В него 20-ата в света бе безкомпромисна и даде на съперничката само 2 точки. Във втория сет „испанската Жустин Енен” увеличи още повече оборотите и просто не остави шансове на първата ни ракета.

След неуспеха Пиронкова  ще трябва да се задоволи само с 25 точки , които се полагат за всяка загуба в груповата фаза, а при победа щеше да добави цели 60. Равносметката за Цвети от тазгодишното издание на турнира не е никак добра - тя не успя да спечели нито един сет в трите си срещи.

А днес залата отново остана полупразна, но радващото е, че голяма част от зрителите бяха деца, които през целия мач не спряха да веят българския трибагреник и да скандират „Хайде, Цвети!”