Проблем на "Левски" са не толкова старите задължения, а натрупаните в последните месеци нови - в размер на 4-5 милиона лева. Те е застрашават бъдещето на клуба, обяви мажоритарният собственик на "сините" Наско Сираков в предаването "Още от деня" по БНТ.

С днешна дата положението на "Герена" е още по-тежко, отколкото към момента, в който Сираков придоби акциите на Васил Божков (Георги Попов). Тогава в касата на клуба е имало 100 хиляди лева, сега няма и толкова.

Той благодари на привържениците на отбора, които се грижат за погасяването на дълговете към НАП.

"Те поеха върху себе си тази тежест и до момента се справят прекрасно. Няма как да спрем да говорим за това и да им благодарим", добави Сираков.

ПФК "Левски" има две различни задължения към НАП. Едното от тях е споразумението, според което клубът три години трябва да плаща по около 143 000 лева. Това са задълженията, поети от феновете. Другите са текущите дългове, които се трупат от февруари насам и са набъбнали доста.

Имахме разговори с НАП, от там проявиха разбиране и ще се стигне до предоговаряне, отбеляза собственикът на "Левски" и заяви, че неговото убеждение е, че към държавата клубът трябва да е абсолютно изряден.

"Големият воденичен камък, който дърпа "Левски" към дъното, са тези задължения, натрупани в последните 4-5 месеца", каза той и призна, че тази ситуация е трудна за преодоляване, тъй като сумата възлиза на около 4-5 милиона.

Трудно е да намерим спонсори в момента, при условие, че има толкова неясноти във връзка със Закона за хазарта, който накара фирмите да са предпазливи при поемане на ангажименти към спорта, обясни легендата и рече:

"Надявам се да се измъкнем, но ще е трудно."

Сираков каза, че непрекъснато се среща и разговаря с потенциални спонсори, но, че на този етап "е и близо, и далеч от подписването на договор". Според него на клуба са нужни няколко спонсора. Ако се появи сериозен инвеститор, който иска да бъде част и от клуба, акциите, които прехвърлих на Константин Папазов, ще бъдат продадени, разясни Наско Сираков.

По отношение на телевизионните права (и размяната на реплики с Нова телевизия, която ги притежава), той подчерта, че стремежът му не е да се увеличи делът за тези права в полза на "Левски":

"Ние искаме да бъде оценена гледаемостта на "Левски". По какъв начин - водят се разговори, когато има конкретен резултат, ще запознаем цялата общественост."

По-рано днес "Левски" излезе с официално съобщение по темата - загадъчно, но и твърде любопитно:

"Във връзка с повишения интерес, „ПФК Левски“ Ви информира, че започна разговори със заинтересована страна във връзка със справедливото остойностяване на приноса на клуба към телевизионния продукт, свързан с излъчването на мачовете ни от първенството.

Ще информираме „синята общност“ за резултатите от тях и следващите стъпки, когато има конкретен резултат."