Юрген Клоп бе определен за Мениджър на годината в Англия, след като изведе "Ливърпул" до първа титла от 30 години насам. Отличието носи името на сър Алекс Фъргюсън и шотландецът отправи любопитно видеопослание към германеца.

"Фантастично, Юрген Клоп, рече сър Алекс, някога свалил от трона в родината на футбола "Ливърпул" и качил там големия съперник "Манчестър Юнайтед", но сега положението е много различно. - Говоря за това, че "Лийдс Юнайтед" прекара 16 години в Чемпиъншип, че "Ливърпул" от 30 години не беше ставал шампион... Невероятно. Наистина напълно заслужено. Нивото на представяне на твоя отбор беше изключително. Твоята личност се отрази по правилния начин на целия клуб. Ще ти простя, че ме събуди в 3:30 часа през нощта да ми кажеш, че си спечелил лигата. Благодаря ти. Така или иначе ти напълно го заслужи. Добре свършена работа."

Клоп заяви, че е много щастлив да приеме "този прекрасен трофей". Видял е имената на свои предшественици в "Ливърпул", ставали номер 1 за сезона като мениджъри - Бил Шенкли, Боб Пейсли, Джо Фейгън, Кени Далглиш, Брендън Роджърс...

"А сър Алекс Фъргюсън - знам, че не е на 100 процента удачно като мениджър на "Ливърпул" да го казвам, но аз го уважавам страшно много. Той е първият треньор от Великобритания, с когото се познавам. Преди много време закусвахме заедно - не знам дали той още помни. За мен това беше, все едно съм срещнал папата - велико преживяване. Още от първата секунда той бе много дружелюбен. Тогава дори не съм си помислял, че един ден ще държа в ръцете си трофей с неговото име", каза на свой ред Клоп.

Той изтъкна, че получава наградата от името на целия треньорски екип в "Ливърпул", благодарение на който е постигнал успехи през последните години.

През миналата седмица Асоциацията на футболните журналисти в Англия определи капитана на "червените" Джордан Хендерсън за играч на сезона.