Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус. Заради забавяне на резултатите от тестовете има опасност от вътреболнична инфекция, предупреди кметът на общината Красимир Герчев и спешно разпореди проучване на възможността за разкриване на PCR лаборатория, съобщава БНР.

Само за последното денонощие потвърдените случаи на заразени от четирите общини, които обслужва болницата в Разлог, са 11. Леглата са пълни, лекари и сестри са на границата на силите си, описа ситуацията Герчев.

„Хората са изключително изморени, изтощени, от март са под стрес и напрежение. В момента инфекциозното отделение е пълно. Вътрешното отделение в по-голямата си част също е пълно. Очакваме тестове, които идват през ден-два. Хората с пневмонии в момента бяха 22 във вътрешното отделение и чакаме какво ще излезе“, каза той.

Рязкото влошаване на ситуацията с коронавируса у нас налага на национално ниво мерките да бъдат преосмислени, защото местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения, смята още кметът на Разлог.