Студията Lionsgate заяви официално намерението си да разшири франчайза под заглавие "Игрите на глада", като създаде театрално шоу по филмите.

Това съобщи сп. Variety, като уточни, че първото представление ще се състои през 2016 г. в специално построен за целта театър до стадион "Уембли" в Лондон. Продуцентските функции е поел Робин де Левита, който се е специализирал в спектаклите с мащабни декори и специални ефекти.

"Робин де Левита и цялата му творческа група са идеален партньор за разширяване на проекта. Техният творчески гений в съчетание с най-добрите театрални традиции и използването на съвременни технологии гарантират завладяващо шоу за поклонниците на "Игрите на глада" по целия свят", заяви маркетинг диреткорът на студията Lionsgate Тим Палън.

"Игрите на глада" са серия от 3 книги на американската писателка Сюзън Колинс. Първата част е публикувана през 2007 г. , а през 2012-а на екраните се появи първият филм от поредицата. Последната серия вече е и по българските екрани под заглавие "Игрите на глада: Сойка присмехулка. Част 1".

За който не е гледал нито една от тези тийнейджърски мании: действието на историята се развива в постапокалиптичен свят, където правителството принуждава избрани с жребий младежи и девойки да се бият едни с други до смърт, за да получат храна. Трябва да признаем, че правителството "Орешарски" и моделът #КОЙ не успяха да ни докарат дотам, но бяха на път и само липсата на време им попречи. Главната роля в екранизациите изпълнява симпатичната актриса Дженифър Лоурънс.