Нов скоростен рекорд е поставен в рамките на Пловдив, съобщава Нова тв. Класацията на Пътна полиция оглавява 19-годишно момиче, което е засечено със 184 км/ч, при разрешени 50 в града.

В същото време от полицията предупреждават, че нарушителите под тепетата започват да се следят по нов начин.

"На 13 октомври в 0:10 ч. на един от булевардите е констатирана скорост от 184 км/ч при разрешение 50. Нарушителката е установена, тя е с 11 месеца шофьорски стаж. Глобата е 1950 лв. и лишаване от право за управление. Това е поведение, което застрашава участниците в движението", казва пред телевизията Ботьо Гиргинов - инспектор в Пътна полиция – Пловдив.

"Предлагаме чрез камерите за контрол на трафика в центъра да се заснемат и нарушенията, така че това чувство за безнаказаност, което е у водачите, най-накрая да бъде пресечено”, коментира пък Володя Домашенко от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи.

Както Клуб Z писа, неотдавна главният прокурор Иван Гешев сподели своя идея за законодателни промени - при настъпване на тежка телесна повреда или смърт вследствие на шофиране под влияние на алкохол или наркотици, неправоспособен, или с превишение на ограничението на скоростта с над 50 км/ч, да има опция за присъда доживотен затвор.

Текущ проект за утежняване на наказанията е внесъл и депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на МВР Красимир Ципов.