Битката за световната титла по бокс в тежка категория между Кубрат Пулев и Владимир Кличко на 15 ноември (събота) в Хамбург ще се излъчи пряко на видеостена на площад "Акад. Н. Хайтов" в Асеновград, съобщават от пресцентъра на общината.

33-годишният Кубрат Пулев ще се изправи срещу Владимир Кличко в битка за три от четирите шампионски колана на украинеца във версиите IBF, WBA, WBO, припомня.

Двубоят по програма трябва да стартира около полунощ, а коментарното студио по Нова телевизия ще започне в 23:00 часа. В Асеновград очакват публика пред видеостената, особено ако температурите не са много ниски и не вали дъжд.

Късно снощи стана ясно, че трима български боксьори ще участват в петия сезон на Световните профи серии (WSB) на Международната боксова асоциация (АИБА). Това бе определено на драфта (избор), организиран в конгресния център на Чеджу, Южна Корея.

Двама от тях - Стефан Иванов (56 кг) Николай Мутавски (91), ще се състезават за мароканския "Атлас Лайънс", а Детелин Далаклиев (60) за британския "Лайънхартс". И двата отбора ще дебютират в състезанието, като африканският тим попада в група "А", заедно със състави от Украйна, Русия, Германия, Алжир, Мексико, Китай и действащия шампион Куба. В гр. "Б" са Аржентина, Казахстан, Пуерто Рико, Италия, САЩ, Венецуела, Азербайджан и Полша. Мястото на британците предстои да бъде решено.

Далаклиев и Иванов бяха избрани от своите отбори още във втория кръг на драфта, а младият Мутавски - в последния, осми. Световният ни шампион от 2009 г. Далаклиев ще има за съотборници боксьори от Франция, Румъния, Австралия и др.

Носителят на купа Странджа за 2012 г. Иванов и неговият марокански отбор ще се изправят още в първия кръг на 16 януари срещу шампиона от "Куба Домадорес", спечелил титлата при своя дебютен сезон.

Подобно на "АИБА про боксинг" сериите, в които боксират Тервел Пулев, Спас Генов и Борис Георгиев, и WSB сериите ще дават право на участие на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г. Общо 17 състезатели от тази надпревара ще се класират директно за игрите, като в 3 категории това ще са само първите по рейтинг, а в останалите 7 - първите двама.