Американският президент Доналд Тръмп все така отказва да признае резултатите от изборите и победата на своя опонент Джо Байдън. Но съдбата му готви нов удар.

Мелания Тръмп брои минутите до края на мандата на съпруга си, за да си тръгне от Белия дом и да поиска развод, като сложи край на 15-годишния им брак, твърди "Индипендънт".

Британското издание цитира бившата сътрудничка от Белия дом Омароса Маниголт Нюман през "Мейл оф сънди".

"Мелания брои всяка минута до времето, когато той вече няма да е президент, за да може да се разведе", казва Нюман.

Според нея съпругата на Тръмп все пак ще изчака до януари догодина, преди да подаде молбата за развод, за да спаси президента от "крайното унижение" да го напусне, докато все още е в Белия дом.

Още в началото на мандата на Тръмп стана ясно, че отношенията му с много по-младата му съпруга са доста обтегнати. Това се видя и на няколко пъти публично. Не помогнаха и новите разкрития за смущаващи секс афери на Тръмп. Още от избирането на магната за президент се говори и за желанието на Мелания да се разведе с него.

Публичният образ на бившия словенски модел остана противоречив. За едни тя беше страдалка, която тихо се бунтува срещу съпруга си. За други - съучастничка на Тръмп, която добре се е устроила в собствения си златен кафез и дава красив фон на вечно беснеещия автократ в Белия дом.