Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Пореден случай на починал от COVID-19 лекар. В битка с болестта живота си загуби доц. Йордан Узунангелов, кардиолог  в “УМБАЛ - Д-р Георги Странски” ЕАД – Плевен.

 

"С болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега, преподавател и професионалист, който загуби битката с COVID-19.

Доц. Узунангелов е учител за стотици студенти и вдъхновител за младите лекари. С дарбата си да помага той остави следа в живота на много пациенти, чиито сърца спаси.

Поклон пред неговата всеотдайност и смелост!

Светла му памет!", съобщиха от Българския лекарски съюз.

Колегите на д-р Узунангелов почетоха паметта му и в социалните мрежи.

"Плевенската академична общност загуби много добър преподавател, лекар и приятел. COVID 19 покоси един голям човек, професионалист и едно голямо сърце. Беше винаги готов да се отзове за помощ, безрезервно и с човещина. Преподавател на стотици студенти, ментор и вдъхновител за младите лекари. Спасил хиляди сърца на своите пациенти. Беше духовен човек! Оставаше силен и възвишен след преживяните много лични битки, неуспявайки да го озлобят! Сбогом доц. Йордан Узунангелов! Ще те запомня като достоен пример за колегиалност и професионализъм! Съболезнования на цялото семейство!", написа във фейсбук доц. д-р Добромир Димитров, зам.-декан на МУ-Плевен.

"Загубихме в тази тежка битка с коварния COVID-19 нашият колега и приятел доц. д- р Йордан Узунангелов! Кардиолог, перфекционист, учител на поколения студенти! Дълга и трудна беше борбата ти в този живот, приятелю! Всеки път побеждаваше! Моля се да е светъл пътят на неспокойния ти дух! Амин!", реагира проф.-д.р Снежана Тишева.

"Почина от COVID-19 доц. Йордан Узунангелов - кардиолог, скъп наш приятел и колега. Данчо бе истински войн на Светлината. Благодарим ти за мъдростта, високата духовност и интелект, с които ни обогати през годините. Покой на неспокойната ти душа! Страдаме за Теб", бяха думите на д-р Божидар Парлачев.

Коментари

Светла му памет! Страхотен

Светла му памет! Страхотен лекар и благ човек! Помагал ми е с точна диагноза и точно лечение!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.