Кубрат Пулев е с половин килограм по-тежък от световния шампион Владимир Кличко, показа официалното теглене на кантара преди големия сблъсък между двамата в полунощ на събота срещу неделя.

В зала "О2 Арена" в Хамбург Кобрата закова на 112 кг, докато украинецът тежи 111,5 кг. В същото време по-малкият от братята Кличко е с няколко сантиметра по-висок от претендента за титлата. 

Часове ни делят до големия мач Владимир Кличко - Кубрат Пулев в тежка категория на професионалния бокс, но днес увисна въпросът за колко от четирите пояса на украинеца ще се бие българинът?

Специализираният сайт Boxingscene запали пореден фитил в и без това взривоопасната обстановка около мача. Според медията, ако Кобрата победи, той ще отнеме на украинеца само титлата му във версията IBF (Международна боксова федерация). Онлайн изданието се позовава на информация, получена от организаторите на събитието - промоутърската компания на братята Кличко - К2.

Тя обаче не е потвърдена официално до момента. Не е ясна и причината, но се предполага че Пулев, който е задължителен претендент на IBF, и отборът му, са искали да си спестят разходи и не са пожелали да внесат такси във всички организации - IBF, WBO, WBA и IBO, на които Кличко е шампион. Украинецът обаче си е платил и ще остане шампион в другите три версии, дори и да загуби мача.