Владимир Кличко нокаутира Кубрат Пулев в петия рунд в мача им за световната титла в тежка категория на професионалния бокс. Българинът бе пратен на пода с ляв прав. Преди това той понесе три нокдауна. Пулев записа първа загуба от 21 мача.

Въпреки поражението Кубрат бе аплодиран като шампион в препълнената зала "О2 Арена". Нашите сънародници скандираха името му, "кобра, кора", както и "Българи, юнаци". 

Клуб Z следеше за вас мача с коментари за боя рунд по рунд.

Пулев бе извикан първи на ринга - с прозвището си Кобрата, и традиционно излезе с цветовете на родния трибагреник. И под звуците на Thunderstruck на AC/DC.

Кличко го последва, освиркан от по-голяма част от публиката.

I рунд

Кличко търси клинча още от първия гонг. Българинът разтърси големия шампион с прекрасен ляв прав. Украинецът опитва да се бори. Кубрат е пратен в нокдаун като гръм от ясно небе! И втори път! Две крошета на Кличко поразиха българина. Поне стана бързо. Какво начало на мача?!

II рунд

Десен прав в главата на Пулев. Феновете на Кличко се оживиха от вихреното начало. И двамата получават предупреждения от съдията. Българите в залата отвръщат с "Кобра, Кобра". Двамата разменят крошета. Рундът завърши с клинчове. Равностоен рунд.

III рунд

Две убийствени крошета на Кличко. Кобрата е на пода след убийствен ляв прав за трети път. А точно изглеждаше, че Кобрата се връща в мача и отново добива самочувствие. Кръв тече от скулата а Пулев. Гонгът го спаси. Резултатът 10:8 за Кличко.

IV рунд

Комбинация от десен прав и ляво кроше в главата на Кличко. Украинецът отвърна. Още два удара на Кобрата. Българинът не иска да се даде просто така. Десен прав пласира Кличко, след това и ляво кроше. Украинецът се върна в рунда в неговия край.

V рунд

Страхотна размяна на удари! Кличко удари първи, Пулев отвърна. Десен прав и ляво кроше в главата на Кличко, ала шампионът го намери със страхотно ляво кроше - за пореден път. Сега вече нокаут и край на мача!

Владимир Кличко защити титлата си. Въпреки това залата ехти с "Българи, юнаци"!