Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Границата между войната и мира, за разлика от днес, бе по-ясно очертана по време на Студената война.“

Тово заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на виртуална среща със студенти, предаде БТА.

„В онази епоха срещу НАТО имаше един противник - СССР, а днес заплахите са многобройни, от множество посоки - Космоса, интернет, по земя, море и въздух, идват от държавни и недържавни източници. Наблюдаваме агресивното поведение на Русия, икономическия и военния възход на Китай, появата на терористите от „Ислямска държава“ и създаването на опасни нови технологии, появата на вируси, измененията в природата“, допълни Столтенберг.

Според него НАТО днес прави повече отпреди, но светът се движи с все по-голяма скорост. Предстои генералният секретар скоро да представи насоки за развитието на алианса до края на десетилетието. Той смята, че пактът трябва да осигури правилното оборудване и технологии, устойчивост на инфраструктурата, на веригите за доставка на горива, храна и здравно оборудване.

Столтенберг изтъкна и необходимостта от оценка на чуждите инвестиции в ключова собственост в държави от алианса. По неговите думи НАТО трябва да бъде мястото за решаване на споровете между държавите членки, защото 30 страни невинаги са единодушни.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.