След като години радваше българските читатели с остри, закачливи и неугодни на властта текстове, сайтът "Редута" спира. Медията, в която пишеше и блестащият публицист Стойко Тонев, познат като д-р Тони Филипов, ще запаси съдържанието си в онлайн архив.

Това съобщават в последната публикация в сайта Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов. Стойко Тонев бе един от основателите на "Редута". 


„Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото. По наша преценка сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание“, пишат колегите на Стойко Тонев, който почина внезапно преди дни. 

Ето какво пишат тримата публицисти. 

Скъпи наши читатели,

Смъртта отне човека, който вдъхнови създаването на това място за свободна мисъл и дискусия. Стойко бе инициатор на появата на този инфундибулум, където в продължение на цяло десетилетие предлагахме своите мисли и наблюдения за случващото се около нас. Сърдечно благодарим, че през това време вие бяхте наши читатели!

За съжаление, колкото и да звучи банално, всяко нещо има своето начало и своя край. Без д-р Тони Филипов това място просто не би било същото. По наша преценка, сегашният момент е подходящ да поставим точка на това начинание. Надяваме се, че то оставя съществена следа в усилията за удържане на свободата на словото в страната.

През идните месеци съдържанието на сайта ще остане в сегашния си вид, докато намерим начин и място за цялостното му дигитално архивиране.

С уважение, Веселина Седларска, Любослава Русева и Владимир Шопов