25-годишен привърженик на "Цървена Звезда" (Белград) е убит насред Истанбул миналата нощ преди баскетболния мач от Евролигата между "Галатасарай" и сръбския тим.

Марко Ивкович пристига край Босфора с още 400 фена на "звездашите". След като не успели да влязат в зала "Абди Ипекчи" за мача, привърженици на гостите се сбили с група фенове на "Галатасарай" пред арената. Полиция се намесила, но в мелето сърбинът бил наръган с нож и починал.

Боят бил ожесточен, летели камъни и други тежки предмети, спрелите наоколо коли пострадали сериозно. А турските фенове подклаждали огъня с викове "Косово, Косово".

След мача, завършил с драматична победа с продължение на "Галатасарай", треньорът на турците Ергин Атаман нарече феновете на сръбския отбор "терористи".

Сръбският консул в Турция Зоран Маркович е цитиран да казва:

"Един млад сръбски гражданин е намушкан в сърцето. Информирали сме премиера. Турската полиция не си свърши работата." Той добави, че полицията в Истанбул е била предупредена за сериозно присъствие на "звездаши" още преди два дни. Младежът бил закаран в болница, но там лекарите не са успели да спасят живота му.