20-годишен от Бургас е решил да изрази недоволството си от противоепидемичните мерки, като стрелял с пистолет в заведение в града.

За инцидента разказа днес БНТ, а говорител на полицията е потвърдил.

Неприятният инцидент се е разиграл в заведение в бургаския комплекс "Изгрев" навръх 8-ми март. Малко преди 23 ч. то е трябвало да затвори, но последната компания, която останала вътре, не искала да си тръгне.

"Искаха да стоят още, да им пуснем музика, но нямаше как. Трябваше да затворим в 23 ч. Веселиха се момчетата, напиха се. Бях на бара, не видях нищо, само чух, че стрелят", каза служителката в заведението Азизе Сюлейманова.

След няколко подкани компанията да напусне заведението се е стигнало и до изстрелите.

20-годишният Христо извадил въздушен (според едни, според други - газов) пистолет и произвел три изстрела. Два са пробили прозорците на бара и един - стъклената врата. Сигналът за инцидента в полицията обаче е подаден 4 дни по-късно.

"Той си е тръгнал, но впоследствие е установен от полицейските служители, които иззели записи от видеокамерите на обекта, както и извършили разпити на свидетели – очевидци на инцидента. Установена е самоличността на извършителя", казва Цветелина Рандева, говорител на Областната дирекция на МВР в Бургас.

Стрелецът е бил задържан за 24 часа, а по-късно освободен. Събират се доказателства, след което да му бъде повдигнато обвинение за хулиганство и нанасяне на материални щети.

Преди време Клуб Z разказа за друг "нервак" от Враца, който откри огън, защото го свалили от градския тролей поради липса на маска.