Не 32-ма, а 82-ма са били подслушваните политици.

Такова твърдение отправи в ефира на Нова тв съпредседателят на „Изправи се! Мутри вън!“ Николай Хаджигенов.

„По моя информация са 82-ма. Освен от партиите антиГЕРБ има подслушвани хора от БСП, които са приблизително 1/3 от тези 82-ма души“, обяви изненадващо той.

Откъде идва сега това 82-ма? - попита водещият. - Оттам от където идват всички...

Така и не стана ясно как Хаджигенов се е сдобил с тази информация, но после посочи, че са „условно 82“.

"Събрахме едните с другите и се получи това", заяви той.

А сборът идвал от това, че имало "два етапа" на подслушвани лица - "етап протести и етап предизборна кампания".

Самият той бил слушан, твърди Хаджигенов.

А кой е прилагал СРС-тата? - „ГДБОП, „Терор“, ДАНС и „Вътрешна сигурност“, изброи представителят на Отровното трио.

По думите му било „доста смело“ от страна на Специализирания наказателен съд да твърди, че не е издавал нито едно разрешение за прилагане на СРС спрямо политически лица. 

"Спецсъдът каза "нямаме имена". Вие никога нямате имена, а псевдоними по СРС-тата. Но там са вписванията – няма имена, но има номера", контрира адвокатът.

По думите му доказателствата в службите вече са унищожени, но вписванията в съдебните регистри остават. Достъп до тях няма, но ако се изпълни заявката в следващия парламент да се създаде нарочна анкетна комисия, информацията ще излезе наяве. 

На самото прилагане на СРС е „придадена формална законност“ - отговори Хаджигенов на въпрос законно или незаконно е било прилагането на специалните средства, ако е имало такова.

"От Спецсъда най-вероятно са разписали всички тези разрешения без да ги изчетат и без да извършат нужния контрол за законосъобразност. 99 на сто сигурно е Спецът", заяви той.

По отношение на освобождаването на председателя на ДАНС Димитър Георгиев и твърдението на ГЕРБ, а после и на самия Георгиев, че това се прави заради успехите на службата по залавянето на руски шпиони, Хаджигенов  коментира с ирония:

"Хванали са трима пенсионери, които държат в ареста и това е великият шпионски скандал. Същевременно откакто ГЕРБ е на власт всички руски служби живеят у нас необезпокоявани. Така че това е дребничка, примитивничка, опорчичка - "Ние хванахме руски шпиони". Кои са руските шпиони, извинявайте?

Жената на единия резидент била влизала в руското посолство. Тя малко е руски гражданин, ама това няма никакво значение".

Личната вълшебна пръчица на премиера Борисов. Така пък адвокатът определи Димитър Георгиев. Борисов само щраквал с пръсти и – шпионски скандали, подслушване. Хаджигенов припомни и за „оперативките“ със силите за сигурност преди заседанията на Министерския съвет, в които участваше и главният прокурор Сотир Цацаров (сега председател на КПКОНПИ). „Независимият главен прокурор“ - подчерта той.

"Всички тези свинщини няма как да се скрият. Лесно е, когато ГЕРБ е на власт и размахват вълшебната пръчица“, заяви в заключение.