„Разбирам, че служебният министър на вътрешните работи продължава да се старае да влияе на предизборната кампания - от днес и с клеветнически намеци, които, макар и недоизказани, лесно могат да бъдат асоциирани с мен.“

Това коментира водачът на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-Кюстендил и бивш вътрешен министър Христо Терзийски по повод днешното изявление на Бойко Рашков.

Служебният МВР шеф обяви, че „един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един излязъл, каквато е практиката в последните два месеца - в болничен. Обсъждали са как да привлекат 15 000 македонци с български паспорти, които да гласуват тук в нашата страна.“ Рашков не назова имената на посочените от него лица.

„Няма да казвам, че с това [Рашков] се опитва да замаже тоталния хаос, който създаде в МВР. Вероятно има и някаква лична неприязън към мен, което си е негов проблем. Знаем и че наши симпатизанти са привиквани и респектирани в полицейските управления през последните седмици. Само че няма да допуснем изборите да се спечелят "служебно" - чрез служебното правителство“, добави Христо Терзийски.

И призова:

„Ако има данни за престъпление - да действа с цялата строгост на закона. В противен случай трябва да понесе отговорност за думите и действията си - нищо, че никой не е гласувал за него - постът изисква министърът да притежава някакво достойнство.“

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ