Български граждани, постоянно пребиваващи в Нидерландия и членовете на техните семейства ще се допускат на българска територия само срещу отрицателен тест за COVID-19, без значение дали са ваксинирани или не. Пристигащите от кралството ще трябва да притежават отрицателен PCR тест. 

За чартърите в понеделник, 26 юли, туристите от Нидерландия ще могат да влизат на територията на България и с антигенен тест.

Туристите от Нидерландия бяха едни от първите, които започнаха да посещават страната от средата на месец юни. В момента се изпълняват около 10 чартърни полета седмично. Също така има ежедневни редовни полети от Амстердам до София, припомнят от министерството.

От днес в България се налагат ограничения и за идващите от Малта, Андора и Грузия - страни, в които също има ръст на заболелите от COVID-19. Това е поредна група от държави, чийто граждани вече не могат да влизат у нас. Такова ограничение вече важи за Великобритания, Испания, Кипър и др.

Мерките не важат за български граждани и техните семейства, влизащи от тези страни, като те трябва да представят oтpицaтeлeн тecт зa СOVID-19, бeз знaчeниe дaли ca вaĸcиниpaни или нe, припомнят здравните власти.