С публикация във фейсбук Слави Трифонов даде да се разбере, че няма да се съгласи да смени номинирания за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев само и само кабинетът му да мине. 

"По повод на сутрешното интервю на Петър Илиев в Нова телевизия, разбрах, че той се бил държал агресивно. Не видях много хора да коментират това, което той е казал, а коментират как го е казал.

Значи, ако разбирам правилно, явно съществуват хора, които предпочитат сладко да ги лъжат, вместо агресивно да им казват истината", пише Трифонов.

Трифонов обяснява, че се запознал случайно с него, докато подготвяли референдума и според него той бил "смел, отговорен, лоялен, добър баща и добър съпруг".

"И ако е агресивен, това е явно, когато има причина и основание. А между другото, ще ви призная, че и аз съм агресивен.

Ще кажа нещо и на „Демократична България“, „Изправи се! Ние идваме!“ и БСП. Ако пак ще използвате Петър Илиев, само и само да не подкрепите правителството на „Има такъв народ“, явно си мислите, че никой не прави разлика между повод и причина. Петър Илиев е поводът, който си търсите, а причината е, че всички вие явно сте играчи от статуквото и за нищо на света не можете да приемете някой да ви се бърка в така наречената „политика“. Ами добре, хайде да видим какво ще стане!", пише Слави Трифонов.